Nokian Hakkapeliitta 8 som vinterdekk.

Under de krevende forholdene i Norden må dekkene fungere pålitelig. Piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 er utviklet for å fungere utmerket nettopp under varierende forhold i nord, hvilket synes og føles i vintersjåførens daglige kjøring. De ulike innovasjonene til denne praktfulle nyheten bringer vinterkjøringen inn i en helt ny tidsepoke, hvor sikkerheten på vinterveiene og reduksjonen i veislitasjen er avgjørende.

 
Piggdekk fortsatt best på is.

Hovedkonklusjonen i Motors store vinterdekktest er relativt klar: På is er piggdekkene fortsatt overlegne, spesielt når det gjelder bremsegrep. Fra 50 km/t stopper Nokians piggdekk på 39,7 meter, mens det beste piggfrie dekket – Michelin – stopper på 55,7 meter. Hakkapeliita 8 får toppkarakterer i alle disipliner på is, med kort bremselengde og godt sidegrep.   Du kan lese mer om testen på motor.no ved å følge denne linken.

 

Dette er kravene til vinterdekk.

På vinterdekk er kravet 3 mm, men vi anbefaler minimum 4 mm på biler under 3500 kilo. Du kan lese mere om krav til dekk på sidene til NAF, bare følg denne linken.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *